pondělí 9. dubna 2012

Těstoviny s lososem



Na toto vynikající jídlo můžete použít kousky lososa.Rozdíl v ceně je velmi zajímavý. Kousky vznikají při porcování filetů, lidé mají totiž zakódováno, že tuk škodí a ocasní a břišní části moc nechtějí. Zapomínají ovšem na fakt, že je to rybí tuk a právě losos je jednou z mála tučných ryb, která se doporučuje při vysokém cholesterolu.


Co potřebujeme:
500 g těstovin
500 - 750 g lososa
jarní cibulky, možno i čerstvý špenát, cherry rajčátka
citronový pepř
mořská sůl
troška ostrého kari
limetka
slunečnicový olej (olivový je moc voňavý)
smetana ke šlehání min 31% tuku





Postup:
lososa nakrájíme na větší kusy - ideálně tak 5x5cm (při restování se rozsype), pepř roztlučeme v hmoždíři a maso okořeníme, přidáme kari a osolíme (špetku více, smetana vše srazí). Pokapeme šťávou z celé limetky a dobře promísíme. Maso se při macerování de facto uvaří. Dáme vařit vodu na těstoviny - ideálně vřetena, těstoviny uvaříme dle chuti , scedíme, lehce propláchneme a dáme zpět do hrnce.




Pánev rozpálíme na vyšší teplotu, dáme trochu oleje jen aby se maso nepřipeklo hned a restujeme maso, vše najednou. Maso pustí hodně vody s tukem, je nutno restovat déle - až zbude čistý tuk. Můžeme ho ale trochu slít, kdo nemá rád moc tučná jídla. 
Maso se začne drobit, nyní přidáme jarní cibulku a restujeme ještě dvě minutky. Poté zalijeme kelímkem smetany, necháme přebublat a okamžitě promícháme s těstovinami. Necháme pár minut odstát, aby se vše spojilo - stačí jen než prostřete. Možno postrouhat parmezánem, v případě potřeby ještě okyselit, či přisolit...




foto: Petra Knihová


Autor článku : Boris Stojanov & Marcela Borýsková 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ