středa 25. dubna 2012

Losos marinovaný v omáčce Teriyaki


foto: Boris Stojanov


Teriyaki marináda - základem je přírodně fermentovaná sójová omáčka, jejíž chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití Teriyaki marinády, již není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou. 













Ingredience:
4 filety lososa bez kůže o váze cca 150 g
Marináda
1 dl marinády teriyaki
1 dl oleje
1 polévková lžíce ústřicové omáčky

Filety přelijte marinádou a nechce marinovat
2 - 3 hodiny.
Rybu po vyjmutí z marinády osušte a grilujte asi 1 - 2 minuty z každé strany. 
Losos chutná nejlépe, pokud je ve středu lehce růžový.
Salsa confetti
2 rajčata
1 žlutá paprika
1/2 okurky
1 polévk. lžíce nasekaného
koriandru nebo petrželky
2 polévk. lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce čerstvě
vymačkané citronové šťávy
sůl, pepř

Celý pokrm servírujte samostatně se salsou nebo s jakoukoliv běžnou přílohou. 





Autor článku: Marcela Borýsková

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ