středa 9. května 2012

Čas sleďů - od 11.května u nás

Letní čas je čas sleďů. 
Sezóna nejhojnějšího druhu ryb na planetě začíná!!
Připravili jsme pro vás od pátku tohoto týdne novinku v podobě různě upravených sleďů.
Od firmy http://www.deutschesee.de/ dovezeme celou řadu matjesových specialit, např. sledě v medovo-horčičné omáčce, se smetanou a čerstvým koprem a v různých dalších marinádách. 
Přijďte v pátek 11. května ochutnat!!
deutschesee.de

Sleď, makrela a nebo zavináče díky obsahu omega3 mastných kyselin jsou důležitá část jídelníčku v boji proti rakovině tlustého střeva.
Omega3 mastné kyseliny z ryb mohou ochránit před rakovinou tlustého střeva i ty, kteří mají genetické dispozice ke vzniku této choroby.
A podávání koncentrované formy omega3 mastných kyselin dokonce při lékařských testech snížilo počet a velikost prekancerózních polypů v tlustém střevě.

Tabulka udává dlouhodobě průměrný obsah živin, prvků, vitamínů a dalších nutričních parametrů zjištěných v mase sledě.
SložkaJednotkaPrůměrný obsahPrvek (mg/100 g)Průměrný obsahSložka (mg/100g)Průměrný obsah
vodag/100 g57 - 79Na120vitamin Cstopy
bílkovinyg/100 g17,8K320vitamin D0,007 - 0,031
tukyg/100 g5 - 20Ca60vitamin E0,76
cukryg/100 g0Mg32vitamin B60,44
celkový dusíkg/100 g2,85P230vitamin B120,013
vlákninag/100 g0Fe1,2karotenstopy
mastné kyselinyg/100 g11,5Cu0,14thiamin0,01
cholesterolmg/100 g50Zn0,9riboflavin0,26
Semg/100 g0,035I0,029niacin4,1
energiekJ/100 g791Mn0,04Cl170

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ