![]() |
foto: Boris Stojanov |
Teriyaki marináda - základem je přírodně fermentovaná sójová omáčka, jejíž chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití Teriyaki marinády, již není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlVqG5sfsvNqEjL0Bzf5cVKK_4pIb3qqHT7aJzye5ZCL29x5hKhgCFKE25-fXVeBvOZ0gpHzhWaRnCm3OtNqcg7pEHV5-3UjchZyrYuqs4Kg2rivjEUBCaIROC86u37H7LqUpaBIK9hYWQ/s200/549316_379189075447194_344418898924212_1170122_595300723_n.jpg)
Ingredience:
4 filety lososa bez kůže o váze cca 150 g
Marináda
1 dl marinády teriyaki
1 dl oleje
1 polévková lžíce ústřicové omáčky
Filety přelijte marinádou a nechce marinovat
2 - 3 hodiny.
Rybu po vyjmutí z marinády osušte a grilujte asi 1 - 2 minuty z každé strany.
Losos chutná nejlépe, pokud je ve středu lehce růžový.
Salsa confetti
2 rajčata
1 žlutá paprika
1/2 okurky
1 polévk. lžíce nasekaného
koriandru nebo petrželky
2 polévk. lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce čerstvě
vymačkané citronové šťávy
sůl, pepř
Celý pokrm servírujte samostatně se salsou nebo s jakoukoliv běžnou přílohou.
Autor článku: Marcela Borýsková
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ