V nepřeberném množstvím lahůdek od rybářů z GastroCZ naleznete vždy i pstruhy. A to nejen čerstvé, ale nově i uzené. A zde je veliký okamžik pokud se rozhodnete jej ochutnat...
Tuto lahůdku si kupte pouze v případě, že budete sami a nebudete se muset s nikým dělit! Prostě je to jeden z momentů, kdy se vyplatí být sobec...
Ano, já vím... Je to neslušné... Ale kašlete na to! Toto je prostě neskutečná delikatesa!
Jemné maso, krásně provoněné kouřem, které se nádherně obírá a s každým soustem přináší do vašich úst explozi chuti.
Možná se ale pozastavíte nad tím, jak pstruha správně naporcovat, lépe řečeno - jak začít.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLaARUepYR-9yl__2Bd5NGArY0PiAj8WXJHDGPxWMTsjLwVmyXH4tRlZGnZr5sJjUVT58bvUYiXDOVqc-lOE3MW_8hiy9OfGb7ULDpnBihexrTURbxOXCGDuLJ_nYFjoyP095aoEjoBzDr/s320/_DSC4468_resize.jpg)
Zde je tedy krátký návod, jak na to:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZQrLoM1n0_nOpYFI-yHRO44mS4GKWmygjDMy6BaXTY4OI2KKgQ6VOzi77eSYdo2SDOSiAe0YqfS-BzyEPyKXJzMXDOAJnv13l0V8JblQkGlmhdxS-R8N1rvyS5YzHIGitaDp8EeVTkWKK/s320/_DSC4470_resize.jpg)
První řez veďte ostrým nožíkem kolem hrany žaber.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjamKcE3tOBJ-VWvZ3UQ5kfC_S9tt6LWSd-HWZRZm13Co4dms4wTwpOX7-TAHtRPy0lDLoGH1SMcLZvOnmA9besDTXiKUKuZMIXELpBCp9uQ38pHeP_0S_h4Nr0KvTHioRWwRKPDHMZizSl/s320/_DSC4472_resize.jpg)
Druhý řez potom po hřbetu až k ocasu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqGTO_gIpi1-3mweTqiY82T43I_KrVadIge0buWz_EaUhBVLaMeXW5F1i6aJPNLVdHwxHQvbnjmXqQTpg_ozNgdZ2io_NysOSw57lj4GJQFGwlnixrbItH8kLF3-PsuEUD3LKEUFc-E8Yv/s320/_DSC4474_resize.jpg)
Poté odchlípněte naříznutou kůži a začněte stahovat směrem k ocasu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-MDFOi11ARDgFXzP2VtEhiqzcYcPM6IQN7J7-G8UhT_T2tDSxc2jNHDbU_q3AQg2e4aTWl6ZOENDcVp1R3CR3et6GsA1RR1xPh_H5jC-gpUV1YWJ2TyMmudOjeQCWvNZSidBIdpT7teco/s320/_DSC4475_resize.jpg)
Můžete si pomoci i nožem a kůži na něj narolovat
A hotovo!
První polovička této lahůdky láká k ochutnání! Až sníte všechno to lahodné masíčko první půlky, stačí jen chytit hlavu a i s páteří odstranit. A na talíři zůstane druhá, neméně dobrá polovička uzeného pstruha. Jen je třeba dát trochu pozor na pár kostí, které ulpí v mase, ale nebojte se, valná většina jich zůstane na páteři.
A co k tomu? Nic!
Pstruh je tak výjimečný, že je nejlepší jej sníst jen tak. Je to sice rozmařilost, ale žijeme jen jednou. Občas je to prostě potřeba... A pokud přeci jen potřebujete něco k zakousnutí, ideální bude suchý toast. Pro zhýralce - zkuste jej lehce potřít dobrou majonézou a položit na něj list čerstvého salátu. Na to hezky naskládejte pár kousků uzeného pstruha a cesta do gastronomického nebe je volná!
autor článku: Boris Stojanov
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ